NÄYTÖT

tammikuuta 26, 2015

No se raamattu

Uskontoon liittyvä aihe mikä nousee päässä rankasti mieleen on se raamattu. Moraalittomien ohjenuora.

Vaikka olenkin uskontoa tai enemmänkin uskovaisia vihaavaa sakkia, kyl tajuun sen halun uskoa johonkin. Ihminen on sellanen, haluaa luottaa että tää kaikki on jonkun korkeamman voiman käsissä, ettei tarvisi ottaa itse syitä niskoilleen mistään, ja vaan laittaa ittensä likoon. Mutta siinä vaiheessa, kun ihminen alko tekemään pahoja asioita mielikuvitusystävän nimeen, meni asia yli. Ja voi, kuinka pahasti yli.

Jos katsotaan raamattua ihan basic-tasolla, se on vaan satukirja. Siellä on siihen vuosituhanteen sopivia satuja ja tarinoita, vähän niinkuin joku superman olisi ollut 2000-luvun uusi profeetta. Pelkästään se tapa miten ihmiset tulkitsee koko kirjan, raamatun siis, on naurettavaa. Ihmiset ottaa sieltä vain sen, mikä sopii heidän omaan elämänkatsomukseensa. He vain etsivät jonkun lauseen joka puolustelee heidän tekojaan, ja sitten vihaavat ja tappavat uskonnon nimessä, ja tämä on sitä kun uskovaiset menevät rajan yli, tämä on hulluutta.

Jos on pakko elää sen raamatun mukaan, niin eläisi edes niiden oppien mukaan mitkä siellä on jopa moraalisesti ok, eikä sen vihan mukaan. Ja jos on henkilökohtainen mielipiteesi kyseessä, älä vaan mene sen raamatun taakse piileksimään ja heittelemään niitä kiviä, vaan man up, ja myönnä olevas idiootti.
Varmaan edes ne kunnon uskovaiset eivät ole kirjaansa lukeneet, mutta FYI siellä lukee myös että ''Tee toiselle se, minkä haluat hänen tekevän sinulle'' ja ''Rakasta lähimmäistäsi kuten itseäsi'' (Matt. 7:12, Matt. 22:39, Luuk. 6:31).

Raamattu on täydessä ristiriidassa itsensä kanssa, ensin sallii, sitten kieltää ja sitten asialla ei ole mitään väliä. Mikä on salaisuus tulla luetuksi? Se että laitetaan montaa eri mielipidettä ja melkeinpä joka näkökulmasta. Näin jokainen kristitty löytää oman neuvonsa sieltä. Mutta niinhän sen ainakin pitäisi alkaa että ''Alussa ihminen loi jumalan'' ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)