NÄYTÖT

helmikuuta 11, 2015

Disney - Laulut

Disney aiheet ovat yleensä olleet itse Disneyn leffoista. Pocahontas, Herkules, Pieni merenneito, Anastasia, sekä Notre Damen kellonsoittaja. Mutta tässä aiheessa keskitytään Disney leffojen lauluihin ja niiden sanomiin.
1. Pocahontas - Tuulen värit
-''On veljiäni sade sekä tuuli, ja ystäväni luodut metsien, on kaikki täällä yhteydessä kaikkeen, joka tietä elämän käy kulkien''
-''Käy näin puumme korkeuksiin, jos ne kaadetaan, jää tyhjä taivas vaan''
-''Sä voit maata omistaa, omistat sä maata vaan, opi et''

 ~Koko se käsite, että eletään luonnon kanssa, eikä sitä vastaan. Koska miten joku joka on luonnosta, voisi edes sotia sitä vastaan? Kaikki on yhteydessä kaikkeen, mutta jos kaikki tuhotaan, mitä jää? Ala siinä sitten 3D tulosteleen itselles puita ja sitä kautta happea.


2. Leijonakuningas - Circle of life
-''There's more to see than can ever be seen, More to do than can ever be done''
-''It's the Circle of Life, And it moves us all''
-''Through despair and hope, Through faith and love, Till we find our place, On the path unwinding''

~Oli pakko laittaa tämä alkuperäinen versio, kun suomidupin sanat ei tuo samaa pointtia niin hyvin esille. Laulun sanat ajaa vähän samaa asiaa, kuin Värit Tuulen. Me kaikki ollaan osa elämän kirtokulkua. Me synnytään ja me kuollaan, sama mistä puhuttiin Armokuolema -aiheessa. Kukaan ei pysty välttämään mitään osaa tästä kierrosta, pitää käydä läpi kaikki se epätoivo, toivo, rakkaus, ja menetys. Ihan kaikki, kunnes löytää sen oman paikkansa. Sen oman paratiisinsa, missä ne viimeiset henkosetkin sitten vetää.


3. Topi ja tessu - Parhaat ystävät
-''Eivät tajuakkaan, nyt luonnon rajoja, leikkivät noin vaan''
-''Jos maailma ei nyt vain estäisikään, saisitte jäädä vain leikkimään''
-''Nythän kaikki sanovat ''he säännöt rikkovat'', he eivät vain nää, nyt teidän onneanne''

~Opettaa hyvin sen, miten ei ole väliä kenen kanssa ystävystyt. Melkein parempi on ignoorata ne oletukset siitä, mihin kaveriporukkaan sinun uskotaan päätyvän. Älä ikinä tee jotain vain siksi että sinulta odotetaan juuri niin, mene omantunnon mukana. Jos löydät hyvän ihmisen, älä mieti mainetta, tai mitä muut ajattelevat. Mieti kuinka hyvä ihminen hän on, ja anna palaa!


4. Nodredamen kellonsoittaja - Oi luoja
-''Pyydä en mitään tarpeeksi sain, Silti niin monet ei jaa onneain''
-''Kansaani auta kun sorretaan ain, Luulin et kaikki on lapsia maan''

 ~Pienessä lauseessa paljon voimaa. Vihastuttaa miten vielä tänä päivänäkin löytyy ihmisiä, jotka syrjii toisia ihon värin, kulttuurin tai taustan mukaan. Lyhyesti, kaikki me olemme lapsia maan, joten tasa-arvo kunniaan!

5. Frozen - Let it go
-''It's funny how some distance, makes everything seem small. And the fears that once controlled me, can't get to me at all''
-''No right, no wrong, no rules for me. I'm free!''
-''Let it go, let it go. I am one with the wind and sky.''

~On olemassa tietty raja siihen, milloin juoksee ongelmiaan karkuun, ja siihen milloin se on parantava muutos. Jos ''tukehtuu'' pieneen tilaansa, pieniin piireihinsä, ja kannat leimaa otsassasi, silloin pois lähteminen on parantava muutos, saat tilaa nähdä metsän puilta. Mutta jos aina ongelman kohdatessa lähtee toiseen suuntaan, silloin se on ongelmilta karkuun juoksemista.
Rakastan henkilökohtaisesti tuota käsitettä ''olen yhtä tuulen ja taivaan kanssa'', ja koska voi olla näin, ei ole sääntöjä, ei oikeaa eikä väärää, on vain vapaus. Täydellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)