NÄYTÖT

joulukuuta 17, 2013

Disney - Pocahontas


Ajattelin aloittaa tälläisen Disney putken. Ensimmäisenä on Pocahontas. Todella ihana elokuva omasta mielestä, koko se luonnon ja uudistuksen välinen muutos, ja miten raha tekee ihmisistä itsekkäitä paskiaisia.

''Pahaa'' kuvaa kuvernööri Ratcliffe, jonka tarkoitus on vallata ''uudet maat'', rahan toivossa. Sekä tappaa intiaanit. Millään muulla ei ole väliä, ei edes ihmishenki tai ystävän pettäminen mene rahanhimon edelle.

''Hyvää'' kuvaa intiaanit. Miten elävät luonnon mukaan, eivät sitä vastaan. Yhdessä lauluista mainitaan: ''On kaikki sinulle vain omaisuutta, ja valtaat nimiin kaiken minkä näät'', mikä on hyvin sanottu ja muutenkin koko laulu kertoo hyvin näiden kahden erillaisuudesta.

Lopussa kun Pocahontas heittäytyy John Smithin päälle, ettei tätä tapettaisi, hän sanoo isälleen: ''Katso ympärillesi, tänne on vihanpolku tuonut meidät''.
Hyvä antaa anteeksi, ja lupaa olla parempi.
Paha ei edelleenkään ajattele muuta kuin itseään, sekä rahaa.

Mutta onneksi Disneyssä, Hyvä voittaa. Niinkuin sen pitäisi elämässäkin.

Yksi asia mikä itseäni ihastuttaa tässä elokuvassa on se, että Pocahontasilla on päätös edessä. Hänen tulee valita oma polkunsa. Joko se mitä häneltä odotetaan, naida mies jota ei rakasta, ja pysyä kylässä. Tai mennä sinne mihin vaisto vie.

Kaikki ovat päätöksen edessä, monessa vaiheessa elämäänsä. Ja on ihanaa että Pocahontasissa opetetaan että päätöksen on tultava itsestä. Ei muilta ihmisiltä.

Mielestäni Pocahontas kuvaa luontoa, anteeksiantoa, sekä oikeudentajua. Peukut ylös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)