NÄYTÖT

elokuuta 22, 2014

Disney: Pieni merenneito


Nyt onkin jo hetki aikaa viimeisestä Disney aiheestamme. Ensimmäisenä oli Pocahontas, toisena Herkules, ja nyt kolmantena Pieni merenneito.
En usko että lähimmille ystäville tulee yllätyksenä merenneito aiheinen elokuva, kun niistä pidän niiiiiin kovasti :)

''Hyvää'' kuvaa moni asia ja teko, mitä elokuvassa tapahtuu, mutta ei niinkään joku tietty henkilö. Jos henkilö pitäisi valita, se olisi Eric.

''Pahaa'' kuvaa Ursula, joka kantaa kaunaa Tritonille, ja niinkuin perus paha, ei osaa päästää kostosuunnitelmistaan irti, joutuen lopuksi itse, niiden tuhoksi.
Ursulaa ei saa hajoamaan edes omien ''lapsiensa'' menetys, vaan se vain lisää hänen tuhon voimaa.

Miksi Eric kuvaisi hyvää? Koska hän ei halua mennä perinteisen parituksen kautta naimisiin, vaan löytää itse rakkautensa. Myöskin, hän ui takaisin palavaan laivaan pelastaakseen koiransa. Jos kaikki ihmiset olisivat yhtä lojaaleja eläimilleen kuin Eric, maailma olisi parempi paikka, believe me.
On jännä miten elokuvassa näkyy ''luokat'' myös veden alla, Delfiinit korvaa hevoset, ja ovat ratsuja, sekä pienempi kala on pienemmässä roolissa/työssä.
Paitsi pärsky, joka on Arielin ystävä. (Note; Älä valitse ystävääsi hänen asemansa, vaan persoonallisuutensa kautta!)

Ariel on liikaa kiinni muun maailman löytämisessä, ja näin ollen laittaa itsensä vaaraan, ja unohtaa velvollisuudet. Hän haluaa paikkaan missä ''kaikki ymmärtävät toisiaan''. Jos Triton ei olisi johtaja-isä, unohtaen olla isä, kaikki tuleva vahinko, olisi voitu välttää.

Pienessä merenneidossa tuli hyvin ilmi myös ongelma, mikä Disneyllä on ollut jo ties kuinka kauan, eli luonnottoman laihat naiset. Eikä tämäkään riitä, mutta kun Ursula kertoo Arielille että tämän pitää saada prinssi rakastumaan häneen, ilman ääntään, Ariel kysyy ''Mutta ilman ääntäni.. miten voin..?'', johon Ursula vastaa: ''Ulkonäöllä!'' -Mikä antaa aika surkeaa esimerkkiä lapsille..

Sebastian mainitsee ''Aalloissa siis'' laulussa pari hienoa kommenttia, esim. ''Ihmisten maailma on hullu!'', mitä ei voisi paremmin sanoa.
Sekä ''Kas kalat ne maljakossa jo ihan on hädissään, ne ihmiset ahdingossa syö jos ovat nälissään''
Hauska oli huomata myös miten sana ''vittu'' oli korvattu sanalla ''verkko'' ;)

Ariel opettaa, että jokaisella huonollakin asialla on kultainen reunus, jos sen vain tahtoo nähdä, sekä jos todella haluat jotain, tulet sen varmasti myös saavuttamaan.

Mielestäni Pieni merenneito kuvaa tiedonhalua, sopeutumista sekä tahdon voimaa. Peukut ylös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)