NÄYTÖT

huhtikuuta 19, 2015

Kulttuuriperintö vol 1

Oli se sitten viha, uskonto tai huonot tavat, ne tulevat vanhemmilta, sekä kulttuurista.
Olemme kyllä puhuneet täällä siitä, miten vanhemmat ojentaa tapojaan perinnön tavoin lapsilleen, näin tehden seuraavasta sukupolvesta yhtä sairaan kuin mitä he olivat, mutta jos käydään ruohonjuuri tasolla, mikä vaikuttaa vanhempiin? Perityt tavat sekä KULTTUURI.

Jenkkilässä perintönä tulee uskonto. Vanhemmat opettaa lapsilleen koko helahoidon, eikä lapsi välttämättä tajua edes kyseenalaistaa tätä. Tämä on vain osa sitä todellisuutta missä on kasvanut. Sitten nämä lapset kasvavat vanhemmiksi ja tekevät saman mitä heille on opetettu. Ympäristö ja kulttuuri alleviivaa näitä tapoja, kun mediassakin puhutaan uskonnosta, kansanlaulussa "one nation under god", setelissä "in god we trust" sekä uskonto muutenkin esillä enemmän.

Venäjällä perintönä tulee viha.
Vanhemmat opettaa lapsilleen että erillaisissa ihmisissä on kaikki väärin, ja asian voi korjata vihaamalla, sortamalla ja väkivallalla. Sitten lapset kasvaa aikuisiksi luullen että tämä on oikein ja opettaa tämän omille lapsilleen. Ympäristö ja kulttuuri alleviivaa näitä tapoja, kun virkavalta ei tee asialle mitään, putin haastaa ja uhkaa muita maita väkivallalla, ja koko maa on korruptoitunut, eikä heikompaa auteta.

Kuten jo Kendall Jones aiheessa puhuttiin, Texasissa päin metsästys on todella yleistä,  ja koska vanhemmat on sitä aina tehneet ja ottaneet lapset mukaan pienestä pitäen, miksi lapsi näkisi sen pahana asiana? Lapsi oppii ja kehittyy ympäristön oloista. Joskus lapsikin kyseenalaistaa, mutta ei tietenkään niin ''vakavasti'', kuin aikuinen.
Monsters are created by other monsters ~Mary Alice Young
Miten asiaan vaikuttaa? Miten voi muokata jotain, mitä sen tekijät ei näe pahana asiana? Voiko siinä edes tehdä mitään?
Tietenkin jos hyvät arvot ja moraaali olisi esillä, siitä voisi aikuisetkin oppia. Mutta tämän sijaan tuijotetaan tosi-tv ohjelmia pettämisestä ja bilettämisestä. Me imemme vaikutteita kaikesta, ja vielä vanhempanakin kasvamme yksilöinä koko ajan. Miksi ympäristön pitää luoda vääryyttää aivoihimme? Miksi kaikki hyvät asiat on piilossa, mutta huonoon suuntaan vievät todella esillä? 
Rahahan sielläkin takana määrää: Mitkä tuotteet myy, mitkä ohjelmat tuo katsojia.


Ajatelkaa ja kyseenalaistakaa "kaikki" mitä teille tarjotaan. Jos joku asia ''on näin'', kyseenalaistakaa miksi ''se on näin''. Miettikää miten se voisi onnistua paremmin. Jos jokin asia on normaalia, se ei todellakaan tarkoita, että se olisi oikein. Älkää ikinä pelätkö olla omanlaisianne, älkääkä ikinä tehkä elämäänne tietynlaiseksi, koska muutkin tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)