NÄYTÖT

helmikuuta 02, 2015

Sarvikuonon viesti

Aikaisempia: Valaan viesti ja Linnun viesti.
Valitsin kuvista vähiten kamalimmat, koska kaikkien maha ei kestäisi niitä pahimpia nähdä. Mutta jos haluat nähdä lisää, paina tästä

Sarvikuonojen salametsästys on lähenyt käsistä. Rahan ja ihmisen takia, eläin joka on ollut kuvioissa eoseenikaudelta asti, on sukupuuton vaarassa. Sarvikuonoja on siis ollut yli 56 miljoonaa vuotta, ja ne ovat nyt todellisessa vaarassa kuolla kokonaan. Järkyttävää, eikö?
Sarvikuonojen heimoon kuuluu viisi elossa olevaa lajia, joista neljä on uhanalaisia. Joka vuosi on tapettu enemmän ja enemmän. 
Salametsästetty vuonna 2007 = 13
...Vuonna 2008 = 83
...Vuonna 2009 = 122
...Vuonna 2010 = 333
...Vuonna 2011 = 448
...Vuonna 2012 = 668
...Vuonna 2013 =1004
Viranomaisten mukaan, vuonna 2014 Etelä-Afrikasta löydettiin 1250 salametsästettyä sarvikuonoa. Näistä 2/3, nirhattiin Kruger National Parkin alueella, jonka pitäisi siis olla villieläinten suojelualue.
Nykyään ei enää edes elä sarvikuonoja vapaana missään, vaan kaikki ne harvat mitä on jäljellä, ovat omistajien hoidossa. Ja tämä tuleekin kalliiksi, kun pitää palkata vartijoita torjumaan salametsästäjiä.


Sarvikuonojen kimppuun käydään kirvein ja puukoin, ilman armoniskua, eli jättäen vielä kaiken tämän turhan jälkeen kitumaan tuntikausiksi. Vain odottamaan kuolemaa. 
Syy tälle nirhaamiselle on vielä turhauttavampi; Sarvi
Sarvikuonoja tapetaan vain sen sarven takia. Sarvikuonon sarvi on todella kysyttyä etenkin Aasiassa, missä sitä myydään laittomilla markkinoilla kullan kalliilla (kullan hinta arvioitu samaksi). Sen on uskottu parantavan useita eri sairauksia, jopa syöpää.

Vielä turhauttavampaa on se, että sarvikuonon sarvi on 100% keratiinia, eli samaaa kuin ihmisen kynsi. Jos keratiini auttaa syöpään, niin trimmaa omat kyntes ja keitä teet!
Silti ihmisen itsekkyyden takia, pitää murhata. Vielä kaiken lisäksi, kun salametsästäjät ampuvat sen nukutusnuolensa sarvikuonoon, jos he jättäisivät edes sentin sarvea jäljelle, sarvikuono saattaisi selvitä iskusta. Mutta koska siinä vaiheessa kun raha tekee päätöksiä, lähtee moraalit kävelemään, ja näin ollen annetaan sarvikuonojen kuolla saamiinsa vammoihin.


Tällä hetkellä kun luet tätä, maailmassa on enää 20 000 sarvikuonoa jäljellä ja heistä 80% sijaitsee Etelä-Afrikassa. Think about that.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)