NÄYTÖT

elokuuta 18, 2014

Linnun viesti

Olen aikaisemmin kirjoittanut merkinnän valaan viesti, missä toimme esiin miten roskaaminen meriin tuhoaa niin luontoa, kuin eläimiä. Mutta valaat eivät ole ainoat eläimet jotka roskaamisesta kärsivät. On arvioitu, että yli miljoona lintua ja 100 000 merinisäkästä kuolee vuosittain roskaamisen takia.

Poikaset saivat emoiltaan mahat täyteen roskaa, koska kun linnut etsivät ruokaa saastuneelta mereltä, roskaa on niin paljon, että he erehtyvät luulemaan sitä ruoaksi.
Tälläinen ''ruokavalio'' ihmisten roskaa, tappaa kymmeniä tuhansia albatrossin poikasia vuosittain Midwayssa nälkään, myrkkyihin sekä tukehtumisiin.

Kuvan on ottanut valokuvaaja vuonna 2009, Midway Atoll:ssa. Kuvaajat saivat tuotua ongelman hyvin esiin mediaan, sekä ihmisten mieliin.

Ratkaisu ei ole edes pelkästään se, että kaikki kierrättäisi, koska ongelma on tullut jo aikoja sitten.
Eli pelkästään muovi. Sen olemassaolo on ongelma, ja se on tietenkin ihmisen luoma ongelma, jolle ei oikein voi enää mitään tehdä. Tietenkin voimme valita vaihtoehtoisia niin kauan kun rahat riittää, mutta näin ei kaikki tee, joten jälleen yksi alue, missä huomaamme miten ihminen kaivaa omaa hautaansa.

Joka tapauksessa voimme kaikki itse ainakin yrittää vaikuttaa tälläisiin asioihin, tavalla tai toisella.
Luulisi olevan perus maalaisjärkeä, ettei järveen/mereen heitetä roskia! Mutta silti kaikki eivät tätä vain tajua. Ja jos jotain tälläistä ei tajua, pitää olla päässä vikaa.

THINK BEFORE YOU TRASH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)