NÄYTÖT

lokakuuta 01, 2014

Jalostus vol 2

Jalostus on yksi niistä aiheista, mistä on pakko kirjoittaa monta aihetta. Yhteen ei yksinkertaisesti mahdu kaikki se paska mitä on tullut väärin tehdyn jalostuksen myötä. 
Ensimmäisen aiheen jalostuksesta pääset lukemaan tästä

Mäyräkoirat
Otetaan heti alkuun esimerkki: Ystäväni mäyräkoira on kaniini, eli se pienin näistä mäyräkoirista. Kun tämän kanssa kävelee esim. poluilla, ottaa ruoho ja matalat oksat niin pahasti kiinni että raukan pippeli menee ekana rikki. Koira on luonnon kappale, joten miten käy roduille, joille pelkkä kävely on hankalaa, ja jopa vaarallista?
Mataluus on joidenkin hullujen ihmisten silmään nättiä, mutta haittaa koiran elämää suuresti.

Pahinta tässä on ehkä se, että mäyristen rotusuunnitelmassakin lukee että aiotaan pienentää /> madaltaa vielä lisää. Mieti! Nämä ihmiset oikeasti suunnittelee vieläkin matalampia rotuja maailmaan mukaan. Mikä pitää olla päässä vikana että tämän asian nähdään olevan ok, ja kuinka kauan menee, ennekö sinne laitetaan järjelliset ihmiset päättämään näistä asioista?

Lytyt
En oikein tiedä miten tämä pitäisi otsikoida, joten lytyt saa kelvata.
Näiden lyttyjen jalostus on mennyt ehkä eniten yli kaikista pilalle jalostetuista roduista. Ranskiksilta pitää jopa leikellä kudosta kuonosta liian tiiviiden henkiteiden takia (ei toki kaikilta). Omistaja vaan kattelee että hehheh kun mun kultamussukka röhkii hassusti, vaikka tosiasiassa koira yrittää vain hengittää.
Yksi todellakin mainitsemisen arvoinen asia on lyttyjen hampaat. Kaikilla lyttykuonoisilla on pääosissa yhtä paljon hampaita kuin normaalikuonoisilla, mutta koska leukaperiä ei ole tarpeeksi, hampailla ei ole tarpeeksi tilaa kasvaa, jolloin ne tulevat vähän joka paikasta, esim. kitalaesta...
Ai mitenniin ylijalostetut koirat ei ole koiria ollenkaan, vaan enemmänkin jotain mutantteja?

*Ylemmässä kuvassa näkyy myös miten lyttyjen kallo on muotoutunut jalostuksen myötä, järkyttävää eikö?
Mietitäänpäs hetki vaikka Englannin bulldoggeja. Keskimääräinen elinikä on hienot 5-6 vuotta, useilla on myös allergioita, iho-ongelmia, silmäsairauksia, epilepsiaa, tiukkaa häntää, ahtaat henkitiet, selkärangassa epämuodostuneet nikamat, lonkkaviat, kitalakea pitää poistaa, sieraimia isontaa jne! The list goes on and on. 

''Hauska'' tieto niistä on myös se, että ne eivät pysty astumaan saati sitten synnyttämään itse luonnollisesti. Oikeastaan joka kerta, ne pitää vetää keisarinleikkauksella.
Ja mikäs sen hienompaa kuin kaivaa paskat peräaukosta? (epämuodostuneiden nikamien vuoksi > lue: pilalle jalostustettu)

Ne ihmiset jotka ajattelevat tämän olevan ok, niin onneksi olkoon, olet iso osa ongelmaa.

Kiitokset Vilille, joka on tehnyt kuvituksen tähän merkintään! Häneltä voit tilata tilaustyönä muotokuvia eläimistä! Kotisivut: Vili's Artwork .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)