NÄYTÖT

tammikuuta 15, 2015

Tuotantoeläinten olot

Sosiaalisessa mediassa on liikkunut paljon tuotantoeläimiin liittyviä uutisia. Etenkin nämä Salakuvat eläinten surkeista oloista, ja tähän uutiseen vastanneen Maaseutumedian postaus.

On turhauttavaa lueskella pro-tuotanto ihmisten kommentteja netistä, kuinka tilat olivat ihan normaalit ja lain mukaan menevät, kuinka on hyväksyttävää että sonni seisoo kolmen metrin syvyisessä paskassa, koska eihän sitä kukaan halua siivota. Kuinka on normaalia, että sioilla on iho täynnä haavoja, tai perä ei lakkaa paskantamasta. 
Vaikka jokin asia on ''normaalia'', se ei tarkoita että se asia olisi hyvin?
Koska jos haluaa tällä tavoin miettiä, niin mitään asiaa ei ikinä pitäisi muuttaa. Kaikki pitäisi vaan hyväksyä koska se on niin normaalia.
Ehkä ei pitäisi pitää sonneja ollenkaan, jos ei uskalla mennä niiden karsinaa siivoamaan?
Vain koska laki on asettanut minimi koot eläimille, ei tarkoita että ne olisi oikeasti yhteistyössä eläimen hyvinvoinnin kanssa, eikä se todellakaan tarkoita sitä, etteikö ne tilat voisi olla yhtään isommat. Tässäkin heti määrää raha, koska maksaa enemmän tehdä isommat tilat, ja ei tienaa niin hyvin, kun ei ole niin monelle yksilölle sitten tilaa. Jälleen kerran, raha vai oikeus?


Ainoa tapa miten näitä huonoja oloja on tuotu esille, on esim. nämä ''aktivisti-iskut''. Suurinosa näitä vastaan olevista on agrennut, miten sinne mennään kolistelemaan ja riehumaan ilman oikeanlaisia työvaatteita, ja sokaisemaan lampuilla eläimiä. Tämä on typerää... Koska kirkas lamppuhan aiheuttaa pari päivää vanhoja arpia, ja kävelyn äänet aiheuttaa paskavuoria?
Eiköhän ne huonot olot ole ollut siellä jo ennen tätä vierailua. Muutenkin sinne menevät aktivistit pukeutuvat asianmukaisesti, eivätkä eläimiä pelottele. He ovat näistä kahdesta se puoli, joita kiinnostaa se eläinten hyvinvointi. Muista se.

 
Aikamoista manipuloitua paskapuhetta Maaseutumedialta. Pelkästään tuon heidän näe-asian-parempi-puoli-uutisen kuvat todistavat samoja asioita. Tilaa on yhä aivan liian vähän! Pääkuvan vasikka on molempien sivujen kuvissa juomassa, eli ei säikähtänyt, mutta erotettu emostaan. Sialle ei riitä virikkeeksi lastausliinan pätkä, sinne ei olla menty ilman suojavarusteita tai kuvattu halogeenivalolla. Maaseutumedia itse sanoo tuossa samaisessa linkissä, että ''Tietämättömyys ei ole hyve eikä selitys.'', silti itse vaikuttavat yllättävän tietämättömiltä, mitä pidemmälle juttua lukee. Hiukan tekopyhää. Mikä muu on tekopyhää? Se että teurastaja sanoo "Miksi uhrata eläimen henkeä''.

Ja Sikamiestä Savosta ei ole vainottu 27 vuotta. Hänen tilaa on aiemmin kritisoitu koska omistaja on ilmeisesti dumpannu raatoja pellolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)