NÄYTÖT

syyskuuta 08, 2014

#Kutsumua

#Kutsumua on elokuussa 2014 käynnistynyt kampanja, jonka tarkoituksena on kannustaa puuttumaan kiusaamiseen. Innoituksen kampanjaan antoi tamperelainen lukiolainen Juho Räty, joka kertoi puuttuneensa bussissa kiusaamistapaukseen, koska ei halunnut olla enää hiljainen hyväksyjä.
Kampanjan nettisivut, Klik


Koulukiusaamiselle parempi sana olisi, kouluväkivalta. Koska oli se sitten henkistä tai fyysistä, se on yhtä vahingoittavaa. Henkisestä ei ehkä jää näkyviä arpia, mutta siitä jää haamusanoja, sekä haukkumanimiä mitkä muistaa vielä kymmenien vuosien jälkeen.

Ihmismielikin on jännä siinä, että kun ja jos kuulet jokapäivä itsestäsi haukkumanimiä, ja ilkeitä kommentteja, alat ajattelemaan niitä todeksi, vääristäen oman todellisuutesi negatiiviseksi. Voi mennä vuosia ennenkuin oppii ajattelemaan taas ''normaalisti'', etenkin niillä, joita kiusataan koko kouluikä.


Joitain kiusataan ala-asteella. Joitain ylä-asteella, ja joitain lukiossa. Mutta miettikää niitä joita kiusataan koko kouluikä. Kuinka paljon voimaa se tarvitsee että lähtee kouluun? Tai ylipäätään herää aamulla. Vahvoja mieliä joukossamme.

#Kutsumua kampanja on mielestäni mahtava, se avaa ihmisten silmiä, saa ihmiset kuuntelemaan ja tulla kuulluiksi. Eli nyt jos sinä tiedät jonkun jota kiusataan, niin puutu asiaan. Älä ole vierestä katsoja, vaan rohkaistu. Kaikkien pitää puuttua kiusaamiseen, mieti sitä vaikka päivän hyvänä työnä. Jos kaikki tekee näin, niin ehkä asiat on tulevaisuudessa paremmin :)


Toivotaan myös että opettajat alkavat puuttumaan kiusaamiseen. Toivotaan myös että vanhemmat eivät sulje silmiään lastensa teoilta, koska haluavat nähdä heidät vain ''kultamussukoina''. Toivotaan myös että tämä on se projekti, joka leviää pisimmälle. Toivotaan myös että, koulukiusaaminen jää myytiksi, josta tulevaisuudessa vain luetaan ja mietitään että ''mikä ihmisiä on vaivannut??''

Syyt sille miksi käytin kissojen kuvia tässä merkinnässä on.. monimutkaiset. Ne jotka pystyivät ja rohkenivat käyttämään omaa kokemaansa, saavat olla ylpeitä itsestään. Saatan kirjoittaa toisen #kutsumua -aiheen, jolloin kissat saa jäädä nukkumaan, ja omat kokemukset ja mietteet tulla esiin. :) don't you judge me.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)