NÄYTÖT

elokuuta 01, 2014

The Beach

Kyseessä on siis yksi parhaista elokuvista ikinä, intro:
''The Beach on Danny Boylen ohjaama seikkailudraama vuodelta 2000. Se perustuu Alex Garlandin vuonna 1996 julkaistuun romaaniin Laguuni. Elokuvan pääosaa näyttelee Leonardo DiCaprio''.

> Leo saa kartan paratiisisaarelle, > lähtee sinne porukan kanssa, > elää siellä, ja sitten tulee > ongelmia. Näin lyhyesti ilman liikaa paljastamatta juonta.

Elokuva osuu omaan ajattelutapaan, sekä unelmaan täydellisesti. Jos jaksat lukea, tai olet jo lukenut niin tiedät; Löytyy sivupalkeista ''Kanji paradise''.
Paikka joka on poissa sivilisaatiosta, metelistä, saasteista, ja no.. ihmisistä. Ainakin niistä jotka tuhoaa kaiken. (Siitä miten paskaa sakkia ihmiset on, tulee ihan oma aiheensa :D)

Pari lainausta elokuvasta, kun Leo joutuu palaamaan takaisin kaupunkiin hakemaan tarvikkeita. Näitä hän miettii samalla kauhistellen sitä kaaosta, mihin on palannut.

''In one moment, i understand more clearly than ever, why we were so special, why we kept our secret. Cause if we didn't, sooner or later, it would turn into this. Cancers, parasites, eating up the whole fucking world.

In fact, the more i thought about it, the more i realized that none of this world made any sense to me. I'd left it behind. We all had, and in its place we'd found somewhere special, and we were determined to keep it that way.''

Sen voi jotenkin niin ymmärtää. Mitä kauemmin olet poissa kaiken sen ''paskan'' keskeltä, sitä paremmin sen huomaat kun siihen palaat. Niinkuin sanotaan, ettei maalausta saisi katsoa liian läheltä, tai ei huomaa virheitä. Pitää mennä kauemmas, ja katsoa koko maalausta kerralla.

The Beach on paratiisi, ja se mikä siitä elokuvassa sen tekee on yksityisyys. Se voi olla paratiisi vain, koska siitä ei muut tiedä.

Näitä ''paratiisi -lomakohteita'' löytyy ihan liikaa. Ja ne on kaikkea muuta, kuin sitä.
Ehkä joillekkin hikinen, ihmistungoksen joukossa pyöriminen, ja kymmenen euroa per drinkki -loma voi olla mieluisa, mutta ainakin itsellä, kun ajattelen paratiisia tai paratiisi lomaa, se on kaikkea aivan muuta. Se on hiljaisuutta, laineita, raikas ilma, kaukainen horisontti ja muuta mukavaa.
Tälläistä ei lomakohteet voi tarjota, koska let's face it. Kun jostain tulee (vahingossa tai ei) suosittua, se menettää hohtonsa.

Jos yhtään ajattelet Kanji Paradise mielellä, niin suosittelen katsomaan tämän elokuvan.
Se voi muuttaa kaiken. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)