NÄYTÖT

helmikuuta 27, 2014

Piirretty vai?

Ennen piirretyt oli paljon parempia, kahdesta eri syystä.
1. Ennen piirretyt oli oikeasti piirrettyjä, ne näyttikin siltä että niissä on nähty vaivaa, ja piirtäjät nauttivat työstään, eihän ne muuten olisi piirtämiseen ryhtynyt.
Nykyään kun kaikki tuntuu olevan tehty tietokoneella, ei taida näillä piirtäjilläkään olevan töitä... (No joo joku ne animaation alutkin piirtää, mutta miksei niitä voi jättää siihen? Se siitä taiteilijan kädenjäljestä!)

Tämä on yksi niistä miljoonasta asiasta missä tuntuu menevät raha, kaiken muun edelle. Koska animoitu on helpompaa, nopeampaa ja tavalla tai toisella edullisempaa. Ärsyttävää että riistetään hienoja lapsuudenmuistoja ja joillekkin mahdollisesti tulevia muistoja, muokkaamalla vanhat hyvät hahmot muovisiksi blurreiksi.(Huom, eroavaisuus lastenohjelma animaatioilla < esim. Pixarilla!)

En voi itse sanoa kumpi on helpompaa, käsin piirtäminen, vai koneella animoituminen, koska en ole kumpaakaan tehnyt, niinkuin ei ole moni muukaan tavallinen tallaaja.

Niin ja tietenkin se surullinen fakta, että piirretyt on kauniita. Tietokoneella tehdyt elottomia.

2. Noin vuosi sitten katsoin telkkaria, ja tuli montaa eri lasten ohjelmaa. Niissä ei tuntunut olevan minkäänlaista juonta, ja tuntui kun ne olisi tehty vain vauva-ikäisille, missä ei sinänsä ole järkeä. Vauvat eivät katso lastenohjelmia.

Lastenohjelmat ovat suuressa osassa lapsen mielikuvituksen kehittymistä, ja jos ohjelmat on tehty ilman mielikuvitusta, ei lapsikaan sitä niistä saa.
Toki juonella ei ole väliä niille perheen pienemmille, mutta on niille perheen vanhemmille lapsille. Pitää muistaa että on iso ikähaarukka niitä jotka katsovat lastenohjelmia, ennen se tunnuttiin muistavan, mutta ei enää nykyään.

90-luvun alussa syntyneet ovat onnekaita tässä asiassa. Saimme kokea osan parhaista piirretyistä mitä on tehty. Jopa ne huonosti dupatut VHS:ssät, on nostalgisella tavalla aivan mahtavia.
Franklin, Kaapo, Postimies Pate, Richard Scarryn touhukas maailma, Tehotytöt, Prätkähiiret, Vili Vilperi, Witch, Muumilaakson tarinoita ja paljon muuta. Meillä oli vielä kaikenlisäksi Nukkumatti menossa mukana! (Nukkumatti lopetettiin vuonna 2000)

Jos joskus itse saan lapsia, haluan näyttää heille alkuperäisiä hyviä lastenohjelmia. Koska ilman mielikuvitusta, ei ole hyvää tulevaisuutta koska mielikuvitusta käytetään kaikessa.
Ps. Varokaa heikkoa jäätä, mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)