NÄYTÖT

joulukuuta 06, 2013

Onnea Suomi !

Valitusblogin valitusaiheista poiketen, keskitymme iloiseen asiaan. Tänään Suomi täytti 96 vuotta, ja sen kunniaksi tämä merkintä keskittyy Suomen hyviin puoliin.
Jotkut näistä asioista on ehkä jo sanottu/mainittu aikaisemmissa merkinnöissä, mutta eipä tuo mitään haittaa. Sanotaan uudestaan!

Ensinnäkin, meillä opiskelu on ilmaista, ja meille jopa maksetaan siitä tuilla. Kuka vaan voi olla mitä vaan lähtökohdasta huolimatta. Tätä ei monissa muissa maissa ole. Myöskin äidit, työttömät ja sairauksen omaavat saavat tukea elämäänsä.

Toiseksi, meillä ei ole luonnonkatastrofeja muutamaa Einoa ja Oskaria lukuunottamatta. Ei ole maanjäristyksiä, tornadoja, zunameja, tai tulivuorenpurkauksia.

Terveydenhuollosta löytyy hyvät ja huonot puolet. Hyviä esim. hammaslääkäri ei maksa mitään ennen 17 (?) vuoden ikää, yleensä lääkärit ovat päteviä ja aikoja saa parin päivän sisään. Huonoista sanon sen verran, että kun hinnat tuntuu olevan täällä välillä korkealla, ne on ulkomailla vielä korkeammalla.

Suomessa koemme kaikki vuodenajat parhaimmillaan. Meillä on valkoinen ja kylmä talvi, märkä mutta aurinkoinen kevät, kuuma sekä uimakelpoinen kesä, ja värikäs ja tunnelmallinen syksy.

Kaikilla on oikeus äänestää, ja kaikilla pätee sananvapaus. Kaikilla on samat oikeudet ja kaikille pätee samat lait.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)