NÄYTÖT

lokakuuta 08, 2013

Savuna ilmaan

Nyt on kyllä alkanut kismittämään tämä mentoltupakan lopettaminen. Kuinka pitkälle pitää mennä?
Ei kukaan lapsi mene kauppaan miettien että voisi alkaa tupakoimaan kun toi mentol kuullostaa niin hyvältä? Itse en tunne ketään joka olisi aloittanut sen takia että näkee kaupassa askin. Kaikki aloittaa joko kaveriporukan takia, tai että on saanut/pöllinyt vanhemmiltaan. Nykyäänkin ne askit on piilossa, ettei lapset edes näe niitä, joten millä logiikalla tääkin laki on tehty?

Alkaa muutenkin menemään lait ja järkeilyt naurettavuuden puolelle. Miksei keskitytä sitten samantien hyvän makuisiin siidereihin? Mansikkasiideri varmasti houkuttelee lapsia enemmän kuin tupakka? Hei haloo... Toisaalta en ihmettele vaikka alkoholituotteetkin menisi pian lukkojen taakse, ja karkit samalla? Kaikkihan on ihmiselle pahasta. Alkaa mennä tää vahtaaminen jo BBn puolelle, tupakassa on jo ikäraja, ne on jo piilossa joten antakaa ihmisten jo olla!

Parempi ratkaisu olisi sekin että kaikki askit laitettaisiin harmaaksi, jolloin lapset näkisivät vain tupakkaa, ei makuja. Tehkää sitten niitä tilastojanne ja kattokaa mikä on muuttunut.

Ja kun aiheessa ollaan niin siitäkin puhuttiin jossain vaiheessa että askeihin tulisi keuhkoista kuvia jotta ihmiset tietäisi mihin on ryhtymässä. (Ei paha idea?) Mutta samalla pitäisi laittaa alkonpulloihin rattijuoppojen uhrien kuvia? Tappeluiden seuraukset sun muut? Pikaruoan paketointeihin lihavia lapsia eli ylipaino-ongelma? Karkkipusseihin rikkinäisiä hampaita ja festarialueille puhjenneita tärykalvoja? Miksi tupakasta on tehty muita asioita isompi? Vaikka yhtäpaha asia se on näiden muiden joukossa.

On kuitenkin hyvä että meille annetaan vielä kahdeksan vuotta aikaa... Link
Enkä mä nyt sano että tupakka on ihanaa ja terveellistä! Vaan ärysttää että näinkin iso asia, menee niin saatanan tyhmän perusteen kanssa läpi. 
Siellä varmasti Räsänen tanssii kukkapersehatut olalla todella iloista tanssia...


1 kommentti:

  1. Hyvä teksti ja täyttä asiaa! En osaisi itse paremmin kiteyttää.

    VastaaPoista

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)