NÄYTÖT

syyskuuta 26, 2013

USA vs FIN

Ajatuksen kulku: Näin kun ulkona käveli mies jolla oli jalka paketissa. Eli se meni kepeillä. Tästä tuli mieleen että miks Jenkeissä niiden kävelykepit on sellaset että ne menee kainaloihin asti? Eikös se oo hankalempaa kävellä sellasilla...
Siitä lähtiki sitten ajatukset hyrrää...
Aika moni Suomessa valittaa siitä, miten huonoo Suomessa on elää. Ja että asiat on paljon paremmin muualla, esim. Amerikassa.

Sitä en tajua, koska miettikääs nyt:
Terveydenhoito Suomessa on melkein ilmasta, pari käyntikertaa pitää maksaa ja se on siinä. Hammaslääkäri ei vissii maksa mitään johonkin 17v asti? Kun taas Amerikassa voi maksaa sadoista dollareista tuhansiin, riippuen vakuutuksista ja tilanteen vakavuudesta...

Toinen on tää opiskelu. Meillä opiskelu ei maksa mitään, Meillä on laadukkaat opiskelumahdollisuudet ja sit on vielä tää: ''Suomalainen korkeakoulujärjestelmä on maailman kuudenneksi paras, väittää kansainvälisen yliopistoverkoston Universitas 21:n selvitys.''
Amerikassa opiskelu maksaa ihan sairaasti, tuntuu että niissä enemmän painaa lahjotukset kuin opiskelun laatu.. Ja sit vielä se ärsyttävin asia: jos synnyt köyhään perheeseen, ei ole varaa mennä kouluihin, jolloin ''köyhä'' perhemeno jatkuu. Suomessa ei oo sitä ongelmaa. Jos synnyt Suomessa köyhään perheeseen, voit nousta sieltä vaikka kuinka rikkaaksi. Ei Suomessa lajitella rahan mukaan.

Kun tässä aiheessa ollaan niin mietitään hetki Amerikan kouluruokailutapoja? Hampurulaisia, ranskalaisia ja kaakaoita. Ei ihme että ovat niin ylipainoista kansaa!
Kolmanneksi pitäisi kai mainita ne tuet. Meille oikeastaan maksetaan siitä, että käydään opiskelemassa. Sen verran tiedän että jenkeissä tai Englannissa ei tule tukia. He saavat vain opintolainaa, joka tietty pitää maksaa takaisin. Siitä menee sitten vuokrat ja kaikki.
Sitä ei tunnu moni arvostavan, eikä itsekkään aina muista.
Tietty Suomessakaan ei kaikki toimi, mutta moni asia paremmin kuin missään muualla. Eli pointti oli että arvostakaa ny vähän hei..


1 kommentti:

  1. i,m a american citizen and that is fuckin true

    VastaaPoista

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)