NÄYTÖT

syyskuuta 30, 2013

Turkistarhaus

! Tääkin on niin laaja aihe, että antakaa anteeksi yksitoikkoisuuteni !
Turkistarhaus on sellainen asia mistä ollaan varmasti montaa eri mieltä. Itse en sitä kannata..
Itsellä menee elukoiden oikeudet ja hyvinvointi rahan edelle. Niinkuin varmasti monella muullakin.
Turkiksia emme tarvitse elääksemme!

Käytiin luokan kanssa turkistarhalla Kauhajoella, ja pakko sanoa että olin positiivisesti yllättynyt! Yleensä ne kuvat mitä näkee on ne ääripäät, joissa elukoilla roikkuu silmät kuopistaan ja on ihan haavereilla ja veressä, mutta tää oli aika päinvastasta.
Niitä oli siellä noin 500, yhdessä häkissä joku viisi kappaletta, ja kaikki näytti ihan hyvin voivalta. Kauheesti kiipeili ja tuli tutkimaan.
Turkistarhauksen pitäjä oli valmistunut samalta alalta, ja tarjosi työharjottelupaikkaakin. Hän myös sanoi että päästää mielellään sinne tutustumaan, jotta ihmiset tietäisi että ei kaikki paikat ole niitä silmätposkella paikkoja.
Yksi bongattiin joka vaikutti vähän häiriintyneeltä... video>

Sen verran pitäisi kuitenkin sanoa vielä, että kun/jos on turkistarhausta vastaan, ei pidä mennä päästämään niitä vapaaksi sieltä, koska eivät ne enää luonnossa pärjää, jolloin ne kuolee melkein heti.. Hyviä keinoja miten asiaan voi vaikuttaa on adressit ja järjestöt>
turkistarhatonsuomi
animalia
oikeuttaelaimille
sey

Harmi vaan että Suomessa turkistarhaus työllistää aika paljon porukkaa, ja nytkin viimeisin kansanaloite turkistarhauksen kieltämiseksi ei mennyt läpi.

Hyvä puoli asiasta mitä tässä parin vuoden aikana on tapahtunut on se, että häkkien minimi koko rajat on suurennettu, ja virikkeitäkin on (/pitäisi olla)

Turkistarhaus on jo kielletty Iso-Britanniassa, Kroatiassa, sekä Itävallassa. Moni maa on myös tiukentanut turkistarhaussäädöksiä siihen malliin että se ei ole kannattavaa.

Eli pikku hiljaa eteenpäin eikö vain :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole mielummin kahden tähden positintti, kuin kolmen tähden kusipää:)